aA
"Bingo" žaidimas yra labiau jaudinantis nei “bendžis" (šuolis nuo specialios platformos, prisirišus guma) arba žiūrėjimas į apsinuoginusias egzotiškas šokėjas, parodė neseniai atliktas tyrimas.
Playing Bingo
Nacionalinė "Bingo" žaidimo asociacija atliko tyrimą, kurio metu vertino kelių dešimčių "adrenalino fanatikų” reakciją į įvairius stimulus. Tyrimas parodė, kad "Bingo" žaidimas priversdavo jų širdis plakti greičiau nei egzotiški šokiai ar ekstremalios sporto šakos.

Širdies pulso matuokliai užfiksavo, kad kuo labiau vyrai artėdavo prie "Bingo" "aukso puodo”, tuo jų pulsas tankėdavo. Kortelėje likus tik vienam neužbrauktam skaičiui, jų širdies ritmas būdavo greitesnis nei prieš šuolį nuo "bendži" platformos. Likus vienam skaičiui, jis pasiekdavo 141 širdies smūgių per minutę, prieš šuolį nuo platformos – 138, o žiūrint į šokančias egzotiškas šokėjas – 88.

Sporto psichologės Lee Ashworth teigimu, "daugelis šių vyrų laisvalaikiu mėgsta šokinėti su parašiutais nuo didelių pastatų, todėl jie jau įpratę prie didelės rizikos. Tačiau šie "adrenalino fanatikai" atrado naują pramogą – jaudinantį laukimą, ar iškris reikiamas skaičius ir pavyks laimėti pagrindinį prizą".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.