aA
JAV prezidentas Georgas W.Bushas norėtų, kad neteisėtais būtų paskelbti visi žmogaus klonavimo tyrimai, trečiadienį, Kongreso pakomitečiui pradėjus šio klausimo svarstymą, paskelbė Baltieji rūmai.
G.W.Bushas dėl federalinio statuto dirbs su Kongresu, sakė Baltųjų rūmų spaudos sekretorius Ari Fleischeris (Aris Fleišeris). "Prezidentas mano, kad Jungtinėse Valstijose negali vykti jokie, jokie žmogiškos būtybės sukūrimo tyrimai", - pridūrė spaudos sekretorius.

Jis kalbėjo kasdienėje trumpoje spaudos konferencijoje, kaip tik tuo metu, kai Atstovų Rūmų Energetikos ir prekybos komiteto T yrimų pakomitetis klausė specialistų parodymų dėl žmogaus klonavimo.

"Prezidento nuomone, žmogaus klonavimo iškeltos moralinės ir etinės problemos yra didelės ir jų negalima ignoruoti net siekiant mokslinių atradimų, - sakė A.Fleischeris. - Prezidentas mano, kad bet koks mėginimas klonuoti žmogišką būtybę keltų didžiulę riziką tiek motinai, tiek vaikui. Jis tam nepritaria dėl moralinių priežasčių".

A.Fleischeris pažymėjo, kad G.W.Bushas pritaria buvusio prezidento Billo Clintono 1997 metų draudimui skirti federalines lėšas žmogaus klonavimo tyrimui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.