aA
Ketvirtadienis šimtams tūkstančių Londono gyventojų prasidėjo dideliais transporto kamščiais, nes streikavo metropoliteno darbuotojai. Didžiosios Britanijos sostinės gatvėse rytinio piko valandomis susidarė kilometrinės automobilių eilės. Dešimtys tūkstančių žmonių, į miestą atvykusių traukiniais, į darbą traukė pėsčiomis.
Train in London metro
Iki penktadienio ryto truksiančiu streiku profsąjungos protestuoja prieš leiboristų vyriausybės ketinimus leisti privatizuoti dalį metropoliteno, teigdamos, kad dėl to nukentės keleivių ir metro darbuotojų saugumas. Profsąjungas remia Londono meras Kenas Livingstone'as), kuris prieš išstodamas iš leiboristų partijos buvo aršus privatizavimo planų kritikas.

Londono metro per dieną paprastai važiuoja beveik trys milijonai žmonių. Londono Sičio atstovo teigimu, dėl vėlavimo į darbą ir nesuteiktų paslaugų bus patirta nuostolių už mažiausiai 100 mln. svarų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.