aA
Didžiosios Britanijos laikraščiai antradienį mirga pranešimais, kad 58 numanomų Kinijos nelegalių migrantų kelionę į mirtį pomidorus gabenusiu refrižeratoriumi galėjo suorganizuoti Kinijos nusikalstamos grupuotės.
Policija pranešimus komentuoti atsisakė, tačiau leido suprasti, jog jiems kelia susirūpinimą dviejų per tragediją likusių gyvų vyrų saugumas, todėl jiems buvo paskirta ginkluota apsauga.

Šių vyrų parodymai gali padėti atskleisti tragiško incidento aplinkybes, todėl policija, atrodo, bando užkirsti kelią bet kokioms numanomų triadų (Kinijos mafijos grupuočių) narių pastangoms susidoroti su šiais nepageidautinais liudytojais, galinčiais suteikti informacijos apie žmonių gabenimo į išsvajotas Vakarų Europos šalis mechanizmą.

Pirminės apžiūros rezultatais, aukos - 54 vyrai ir keturios moterys - mirė lėtai ir patyrė dideles kančias. Jie užtroško aklinai uždarytame refrižeratoriuje, kol jis naktį iš sekmadienio į pirmadienį iš Belgijos Zebriugės uosto vyko į Doverį Anglijoje.

Refrižeratoriaus vėsinimo sistema buvo išjungta, tad automobilio šaldymo kamera virto tikra mirties krosnimi, kurioje temperatūra siekė 32 laipsnius Celsijaus.

"Daily Mail" pranešimu, išgyvenę vyrai vertėjui sakė, kad kai kurie refrižeratoriaus šaldymo kameroje buvę žmonės bergždžiai bandė šauktis pagalbos ir desperatiškai draskė įkaitusias metalines refrižeratoriaus sienas.

"Užpakalinės durys iš vidaus buvo išdraskytos nagais", laikraščiui tvirtino neįvardytas šaltinis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.