aA
Rusijos valdžia trečiadienį panaikino JAV vyriausybei priklausančio "Amerikos balso" radijo dviejų filialų licencijas, nes stotys esą neatitiko transliacijos standartų.
Radio tower
Toks sprendimas priimtas po Rusijos spaudos ministro Michailo Lesino pažadų suvaržyti užsienio transliuotojus. Tokio žingsnio imtasi Vašingtonui nusprendus uždaryti radijo stotį rusų kalba Jungtinėse Valstijose.

"Amerikos balso" paraiškos AM dažniams atmestos Volgograde ir Ufoje pietų Rusijoje. Radijo atstovas spaudai Joe O'Connellas (Džo O'Konelas) Vašingtone tai patvirtino, bet sakė, kad po dviejų savaičių stotys galės pateikti pakartotines paraiškas.

Maždaug 90 proc. transliacijos įrangos Rusijoje priklauso vyriausybei. Atsižvelgdamos į pastarojo meto bandymus pažaboti rusų nepriklausomą žiniasklaidą priežiūros organizacijos perspėjo, kad valdžia gali pasinaudoti paraiškomis vyriausybiniams dažniams ir uždaryti nepriklausomas radijo stotis bei suteikti transliacijos teises provyriausybinėms.

Pasak J.O'Connello, "Amerikos balsas" puikiai žino apie susirūpinimą dėl spaudos laisvės Rusijoje, bet viliasi, jog pakartotinės paraiškos bus patenkintos.

Spaudos ministerija nusprendė, kad Volgogrado ir Ufos stočių įranga, finansavimas bei redakcijos neatitinka standartų, sakė atstovė spaudai, prisistačiusi tik Jelenos vardu. Daugiau detalių ji nepateikė, bet pridūrė, kad minėtuose miestuose suteikti transliavimo teisę daugiau niekas neprašė. Kituose miestuose šios teisės buvo suteiktos daugiausia rusų radijo stotims.

"Amerikos balsas", kurio nuostatai reikalauja pateikti objektyvią ir tikslią informaciją, taip pat perduoda JAV vyriausybės rengiamus pranešimus. Šis radijas transliuoja 53 kalbomis visame pasaulyje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.