aA
36 metų pareigūnas savo darbdavių prašė perkelti dirbti į Alytų eiliniu prokuroru, tai yra pažeminti pareigas. Nors norą dirbti Dzūkijos sostinėje, o ir tokį savo karjeros posūkį, prokuroras motyvavo šeimoje iškilusiais keblumais, LŽ šaltinių teigimu, K.Vinerskas nutarė pabėgti nuo gresiančių tarnybinių nemalonumų.
Kostas Vinerskas
Kostas Vinerskas
© "Lietuvos žinios"
Pažeidimai

Šių metų vasarį Kauno apygardos prokuratūra, suabejojusi Marijampolės rajono prokuratūros vadovo kompetencija, atliko patikrinimą ir aptiko nemažai pažeidimų.

LŽ žiniomis, apygardos prokuratūros patikrinimo K.Vinerskas pats prisiprašė: sirgdamas nėjo į darbą, o paskui į apygardos prokuratūrą nusiuntė darbo apskaitos tabelį, kuriame buvo pažymėta, neva šis prokuroras tomis dienomis dirbo. Kažkuris iš apygardos prokurorų į tai atkreipė dėmesį ir į Marijampolę buvo pasiųstas apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Algimantas Preikšas.

Galima teigti, kad didelių, bent jau geografinių, pokyčių K.Vinersko karjeroje neįvyko. 1994 metais baigęs Vilniaus universiteto Teisės fakultetą iki 1999 metų spalio prokuroras dirbo Alytuje. Vadovauti Marijampolės prokurorams jį paskyrė tuometinis generalinis prokuroras Kazys Pėdnyčia. Po kelių mėnesių šią prokuratūrą kuruojanti Kauno apygardos prokuratūra ėmė gauti naujo vadovo darbu nepatenkintų prokurorų skundus.

"Tai galima suprasti, nes ankstesnis Marijampolės prokuratūros vadovas su pavaldiniais buvo liberalesnis. K.Vinerskas mėgino įvesti kiek kitokią tvarką, tad, be abejo, atsirado nepatenkintųjų", - LŽ sakė Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Gintaras Jasaitis, pripažindamas, kad, be pasiekiančių įvairių gandų, kartais tekdavo suabejoti K.Vinersko darbo kokybe.

Marijampolės prokuratūros vadovas kažkodėl nutarė nevykdyti kai kurių Generalinės prokuratūros patvirtintų nuostatų. Tiksliau, už prokurorų darbą atsakingas vadovas negalėdavo paaiškinti, kodėl nevykdomi Generalinės ar Kauno apygardos prokuratūrų pavedimai.

Per patikrinimą paaiškėjo, kad Marijampolės rajono prokuratūroje neveikė darbo kontrolės mechanizmas. Beje, K.Vinersko teisiniu išsilavinimu verčia abejoti ir tas faktas, kad dar dirbdamas Alytuje jis bandė tapti teisėju, tačiau neišlaikė egzaminų.