aA
Baltijos Asamblėja neatsisakė ketinimo priversti Rusiją pripažinti okupacijos faktą. Ši tema toliau bus svarstoma kitame Asamblėjos posėdyje, kuris gegužės pabaigoje įvyks Rygoje.
Baltijos Asamblėjos Estijos delegacijos pirmininkas Trivimi Velliste (Trivimis Velistė) trečiadienį sakė BNS, kad tokios rezoliucijos priėmimą Baltijos Asamblėja laiko principo reikalu.

Pareiškime, pasak T.Vellistes, turi būti sakoma, kad Baltijos valstybės laukia Rusijos atsiprašymo dėl sovietmečio okupacijos. Šiam Estijos parlamentaro požiūriui pritarė Lietuvos delegacijos BA vadovas Audrius Klišonis.

Pasak jo, praėjusį gruodį Vilniuje vykusioje BA sesijoje šis rezoliucijos projektas dėl okupacijos buvo atidėtas, nes šalys sutarė sutelkti pastangas į kitą rezoliuciją - dėl Baltijos šalių bendradarbiavimo, integruojantis į NATO ir Europos Sąjungą.

A.Klišonio teigimu, parengti visas tris Baltijos valstybes tenkinančią rezoliuciją dėl sovietų okupacijos dar yra pakankamai laiko. Šis klausimas kitą savaitę bus svarstomas BA Lietuvos delegacijos posėdyje ir BA prezidiumo posėdyje Rygoje balandžio 5-6 dienomis.

Rusija dėl sovietmečiu įvykusių įsikišimų atsiprašė Lenkijos, Vengrijos ir Čekijos, tačiau Baltijos valstybės tokio atsiprašymo dar negirdėjo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.