aA
Generalinė prokuratūra trečiadienį pasiūlė teismui pripažinti kaltais dėl stambaus masto kyšininkavimo du buvusius aukštus Lukiškių kalėjimo pareigūnus ir nuteisti juos kalėti po 6 metus.
Sandėris
Sandėris
Prokuratūra taip pat pasiūlė Vilniaus apygardos teismui konfiskuoti visą buvusio Lukiškių kalėjimo viršininko pavaduotojo Sviatoslavo Bojarino ir buvusiosios tardymo izoliatoriaus kalėjimo moterų skyriaus operatyvinės darbuotojos Gražinos Damkauskienės turtą ir atimti teisę abiem teisiamiesiems 5 metus dirbti teisėsaugos institucijose.

S.Bojariną ir G.Damkauskienę pernai balandžio 11 dieną sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai.

Sulaikomas pulkininkas leitenantas S.Bojarinas bandė bėgti tarnybiniu automobiliu "VW Vento". Bėglį STT pareigūnai šaudydami vaikėsi po Vilniaus Pašilaičių ir Justiniškių mikrorajonus. S.Bojarinas buvo pavytas ir sulaikytas požeminiame garaže Justiniškių rajone.

G.Damkauskienei inkriminuojamas ne vien tik kyšio paėmimas, bet ir nelegalus alkoholio laikymas. Per kratas buvusios kalėjimo operatyvinės darbuotojos bute buvo rasta ir daugiau nei 16 talpų su spiritu.

Įtariama, kad tuometiniai Lukiškių pareigūnai iš nuteistosios už nužudymo organizavimą, vėliau išteisintos Liudmilos Škurenko už neva palankų sprendim1 Apeliaciniame teisme 1999 metų kovą paėmė 9 tūkst. JAV dolerių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.