aA
Trečiadienį traukinys su branduolinėmis atliekomis pasiekė savo kelionės tikslą ir sustojo Danenbergo mieste. Tuo tarpu Vokietijos policija miesto gatvėse mėgino išvaikyti tūkstančius prieš pavojingo krovinio gabenimą protestuojančių aplinkosaugininkų.
Demonstrantai svaidė akmenis ir leido petardas į policininkus, kurie savo priešininkų įkarštį vėsino vandeniu. Traukinys, gabenantis šešis konteinerius su radioaktyviomis medžiagomis, važiavo labai lėtai, policininkams nuolat tikrinant geležinkelio liniją. Tokių apsaugos priemonių buvo imtasi po to, kai aplinkosaugininkai per naktį prisirakino prie bėgių ir traukinį sustabdė.

Danenberge pareigūnai tikrins konteinerių radiacijos lygį, kraus juos į sunkvežimius galutinei 25 kilometrų kelionei į Gorlebeno saugyklą prie Elbės upės. Pakrovimo procesas turėtų užtrukti iki 12 valandų, tačiau kol kas neaišku, kada pareigūnai pajudins vadinamuosius "Castor" konteinerius nuo traukinio.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.