aA
Vakar Romainių kapinėse Kaune buvo palaidotas nusikaltėlių pasaulyje gerai žinomas 30-metis Ramūnas Kuzminas, pravarde "Ramaškė".
Prieš kelerius metus gaują neva verslininkams nuo banditų ginti įkūręs R.Kuzminas buvo nušautas praėjusį penktadienį apie 11 valandą 40 minučių Kaune, "Metropolio" restorano kieme. Išbėgęs iš tarpuvartės žudikas du kartus šovė "Ramaškei" į galvą.

Lydėti į paskutinę kelionę "Liūdesio" laidojimo namuose pašarvoto R.Kuzmino susirinko apie 50 žmonių, tarp jų nemažai atletiškų vyrų. Operatyvinių šaltinių žiniomis, tai - naujieji nužudytojo draugai bei pažįstami, kurie teisėsaugos pareigūnams beveik nežinomi.

Prieš išnešant karstą, laidojimo namuose pasirodė šiuo metu bausmę atliekančio Kauno nusikaltėlių autoritetu vadinamo Henriko Daktaro motina Jadvyga Daktarienė.

Moteris buvo be gėlių ir keistai blaškėsi tarp gedinčių R.Kuzmino artimųjų bei draugų. J.Daktarienė pirmoji atvažiavo ir į kapines.

Kol laidotuvių kortežas atvyko į Romainius, J.Daktarienė bendravo su duobkasiais, o paskui vaikštinėjo aplink, lyg kažko ieškodama.

R.Kuzmino santykiai su "daktarų" gauja gana ilgai buvo įtempti. "Ramaškė" ir jo grupuotės nariai pateko į Vilijampolės nusikaltėlių nemalonę dėl savo nepaklusnumo autoritetams.

"Daktarai" 1993 metais įdavė R.Kuzminą policijai. Jis buvo suimtas ir nuteistas už neteisėtą ginklo laikymą, tačiau po metų paleistas. Pastaruoju metu "Ramaškė" su "daktarais" buvo susitaikęs.

"Lietuvos rytas"