aA
Itin saugomam traukiniui su branduolinėmis atliekomis trečiadienį pamažu judant kelionės tikslo link, Vokietijos policija pasirengė naujiems susirėmimams su aplinkosaugos aktyvistais.
Freight train
Geležinkelio linijai bei sąstatui su šlaku iš Prancūzijos gamyklos, kur perdirbami Vokietijos atominių elektrinių kuro strypai, saugoti prireikė vienos didžiausių taikaus meto saugumo operacijų. Tai pirmasis branduolinių atliekų pergabenimas panaikinus prieš trejus metus įvestą draudimą, kurio buvo prireikę saugumo sumetimais.

Antradienį su akmenis svaidžiusiais demonstrantais kovojusi policija, kuriai teko panaudoti vandens patrankas, nervų karo tikisi ir trečiadienį.

"Policininkams čia gresia didžiulis pavojus. Manome, kad iš dviejų tūkst. susirinkusių demonstrantų rūpesčių kels kokie 3-4 šimtai", - sakė policijos atstovas spaudai. Iki antradienio vakaro protestai buvo daugiausia taikūs.

Sąstatas buvo įstrigęs 14 km nuo Danenbergo miesto Vokietijos šiaurėje, nes demonstrantai vienoje vietoje sugadino bėgius

Pasak atstovo spaudai, per antradienio susirėmimus nesunkiai sužeisti penki policininkai, o demonstrantai pranešė apie 56 sužeistuosius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.