aA
Jungtinės Valstijos vėlai antradienį pasinaudojo savo veto teise atmesti Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos (ST) rezoliuciją, kuria būtų raginama suformuoti tarptautines stebėtojų pajėgas civiliams gyventojams Vakarų Krante ir Gazos Ruože apsaugoti.
Israel
Už rezoliuciją balsavo 9 ST narės, prieš - viena, keturios susilaikė, o Ukraina nebalsavo išvis. Rezoliucijai pritarė Bangladešas, Kolumbija, Jamaika, Malis, Mauricijus, Singapūras, Tunisas, Rusija ir Kinija. Susilaikė Didžioji Britanija, Prancūzija, Airija ir Norvegija.

"Jungtinės Valstijos nepritaria šiai rezoliucijai, nes ji nesubalansuota, neįvykdoma ir todėl neprotinga, - Saugumo Tarybai sakė JAV atstovas Jamesas Cunninghamas. - Tai labiau atitinka politinį teatrą, o ne politinę realybę".

Palestiniečių šalininkai norėjo balsuoti dėl rezoliucijos iki trečiadienio, kai Jordanijos sostinėje Amane baigsis Arabų lygos viršūnių susitikimas, nes po penkias dienas trukusių varginančių derybų jiems buvo nepriimtinas JAV siūlymas atidėti balsavimą iki trečiadienio ryto.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.