aA
Į Akmenės rajono policijos akiratį pateko gana originaliai pinigų prasimanyti sugalvojusi 17 metų Zita I. iš Mažeikių. Praėjusį savaitgalį ši nepilnametė paskambino telefonu Naujojoje Akmenėje gyvenančiai savo 54 metų motinai Rozalijai I. ir pasakė, jog ją ištiko bėda.
Išsigandusiai motinai duktė teigė, jog ją nežinia kur išsivežė nepažįstami vyrai, kurie už išlaisvinimą reikalauja pinigų.

Mergina sakė, kad pagrobėjai iš pradžių reikalavo 400 litų, bet jai pavyko nusiderėti iki 200 litų. Zita I. prašė motinos kuo greičiau pervesti pinigus į nurodytą sąskaitą banke.

Sutrikusi motina apie nelaimę pranešė savo sūnui.

Šis pervedė pinigus į nurodytą sąskaitą ir apie sesers pagrobimą pranešė policijai.

Netrukus motinai paskambinusi Zita I. džiugiai pasakė, jog pagrobėjai gavo pinigus ir paleido ją. Duktė prižadėjo kitą dieną aplankyti motiną.

Mažeikiuose pas draugą gyvenanti ir kosmetika prekiaujanti Zita I. nustebo, kai grįžusi pas motiną sužinojo, jog apie pagrobimą teks papasakoti ir policininkams.

Pareigūnai merginos istorija nepatikėjo. Tada Zita I. prisipažino, kad apgavo savo motiną.

Mergina papasakojo, kad tądien norėjusi pasilinksminti su draugėmis, bet neturėjusi pinigų. Tada ji ir sukūrė istoriją apie pagrobimą.

Motinai mergina nurodė savo kredito kortelės numerį. Gautus pinigus apgavikė su draugėmis išleido kavinėse.

Mergina pareigūnams sakė net nepagalvojusi, kad motina apie tariamą pagrobimą praneš policijai.

"Lietuvos rytas"