aA
Generalinėje prokuratūroje antradienį buvo sudaryta tardymo grupė, kuri turės atlikti parengtinį tardymą baudžiamojoje byloje dėl 1996-2000 metais "Mažeikių naftos" bendrovėje įvykdytų finansinių ir ūkinių nusikaltimų.
Mažeikių nafta
Baudžiamąją bylą dėl svetimo turto pasisavinimo arba iššvaistymo stambiu mastu, aplaidumo komercinėje, ūkinėje, finansinėje bei profesinėje veikloje iškėlė Mažeikių rajono apylinkės prokuratūra, antradienį pranešė Generalinės prokuratūros atstovas spaudai Vidmantas Putelis.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į bendrovėje atliktą reviziją bei išanalizavus "Mažeikių naftos" 1996-2000 metų bei ankstesnio laikotarpio kai kurių atsakingų pareigūnų veiklą.

"Įvairių ofšorinių ir kitų komercinių bendrovių savininkai, atstovai bei kiti atsakingi asmenys, turėdami su "Mažeikių nafta" įvairaus pobūdžio ūkinių, komercinių ir finansinių sutarčių ir taip gaudami iš šios bendrovės įvairių produktų, pažeisdavo sutartinius ir kitus įsipareigojimus, pasisavindavo arba iššvaistydavo patikėtą svetimą turtą", - teigiama pranešime.

Ten pat pažymima, kad tokiais veiksmais "Mažeikių naftai" padaryta didelė materialinė žala iki šiol neatlyginta. Be to, kaip teigiama Generalinės prokuratūros pranešime, bus tiriama, ar minėtuose nusikaltimuose nebūta korupcijos.

V.Putelis BNS patvirtino, kad minėtų nusikaltimų požymių buvo nustatyta ir po to, kai "Mažeikių naftos" valdymą 1999 metais perėmė JAV bendrovė "Williams International", tų metų spalio pabaigoje įsigijusi 33 proc. bendrovės akcijų. "Gali būti, kad sena valdytojų komanda dar kurį laiką sėkmingai veikė ir atėjus "Williams", - sakė V.Putelis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.