aA
Jungtinių Valstijų ambasadoje Maskvoje iki šiol dirba Amerikos žvalgas, kurį Federalinė saugumo tarnyba (FSB) nufilmavo, kai šis mėgino užverbuoti Rusijos pilietį. Apie tai antradienį pranešė Rusijos naujienų agentūra "RIA Novosti".
Pasak agentūros pranešimo, Rusijos pilietis pats pranešė saugumo institucijoms apie "bandymą jį užverbuoti", todėl "nėra atsakingas už šį epizodą".

Kaip agentūrai sakė informuoti šaltiniai, viešai paskelbti šį faktą paskatino "nedraugiškas Jungtinių Valstijų aktas, kai buvo nuspręsta iš šalies išsiųsti grupę Rusijos diplomatų, kurie be jokių įrodymų kaltinami veikla, nesuderinama su jų statusu".

Minėtą vaizdo įrašą antradienį vakare parodė Rusijos televizija RTR. Filmuojama buvo bare arba restorane.

Kiek anksčiau antradienį į Rusijos URM iškviestam laikinajam JAV reikalų Rusijoje patikėtiniui Johnui Ordway (Džonui Ordvėjui) buvo perduotas sąrašas su keturių JAV ambasados Maskvoje darbuotojų pavardėmis, kurie už nesuderinamą su jų diplomatiniu statusu veiklą paskelbti nepageidaujamais asmenimis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.