aA
Kauno miesto apylinkės prokuratūra baigė tirti ir patvirtino kaltinamąją išvadą baudžiamojoje byloje, kurioje du buvę EBSW koncerno vadovo Gintaro Petriko bendražygiai kaltinami svetimo turto iššvaistymu stambiu mastu.
Pats EBSW koncerno vadovas G.Petrikas nuo teisėsaugininkų slapstosi jau beveik 4 metus. Prokuratūros tirtoje byloje svetimo turto iššvaistymu kaltinami bendrovės "Snita" direktorius 37 metų Igoris Snetkovas ir firmos vyriausiasis finansininkas 40-metis Saulius Dalikas.

I.Snetkovas ir G.Petrikas 1991 metais įsteigė prekybos namus "Snita". Jiems priklausė po 50 procentų akcijų. Po 4 metų I.Snetkovas nupirko visas G.Petriko akcijas ir tapo vieninteliu firmos akcininku.

Tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad I.Snetkovas ir S.Dalikas nuo 1993 metų sausio iki 1995 metų liepos iššvaistė jiems patikėtą firmos turtą.

Bendrovės "Snita" veikla susidomėta, tiriant "Holdingo" baudžiamąją bylą.

1997 metais "Snitos" byla buvo išskirta iš "Holdingo" bylos.

Revizoriai nustatė, kad "Snitos" vadovas ir atsakingas darbuotojas iššvaistė beveik 12 milijonų litų.

Anot bylą tyrusių Tardymo valdybos prie Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnų, ""Snita" veikė imdama pinigus iš firmų ir bankų, o skolas kamšydavo naujomis paskolomis".

Tyrimo metu nustatyta, "Snita" pasiskolino ir neįvykdė įsipareigojimų "Litimpeks", Komercijos ir kredito bankams, firmoms "Ūla", "Morena","Silbitas", "Labilis".

Didžiausia pasiskolinta suma - 7 410 000 litų - 1995 metais birželį buvo paimta iš EBSW įtakos banko - Komercijos ir kredito banko. "Snita" ruošėsi vystyti finansinę veiklą, o gautų pinigų pagal paskirtį nepanaudojo.

Firma "Labilis" bendram su "Snita" klijuotos medienos plokščių gamybos projektui pervedė į partnerių sąskaitą beveik 5 milijonus litų. Vėliau paaiškėjo, kad "Snitos" vadovai pinigus panaudojo dengdami įsiskolinimus ir gamybos nepradėjo.

Iš "Litimpeks" banko kuro įsigijimui "Snita" paėmė beveik pusantro milijono litų, tačiau kuro nepirko.

I.Snetkovas ir S.Dalikas neigia savo kaltę, o nesėkmingą firmos veiklą sieja su tuo metu Lietuvoje susiformavusia ekonomine situacija: komercinių bankų griūtimi, sankcijomis prieš įmones, susijusiomis su EBSW.

Baudžiamąją bylą nagrinės Kauno apylinkės teismas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.