aA
Jungtinėse Valstijose pirmadienį suimtas jaunas vienuolis, kaltinamas kartu su juo religinėje Majamio mokykloje dirbusios vienuolės nužudymu, pranešė policija.
18-metis ukrainiečių tautybės Mykhalo Kofelis, Rytų Bažnyčios Bizantijos ordino vienuolis, prisipažino, kad įsilaužė į Michelle Lewis namus norėdamas ją nužudyti. Vienuolė buvo sumušta ir subadyta, bet šio nusikaltimo motyvo policija nenurodė.

39 metų M.Lewis dėstė Šventojo Kryžiaus akademijoje - privačioje Bizantijos ordino religinėje mokykloje ir gyveno mokyklai priklausančiame name Majamio Kendalo priemiestyje.

Sekmadienį vienuolė neatėjo į mišias ir jos bendradarbiai nuėjo į jos namus, kur rado nuogos nužudytosios kūną.

M.Kofelis, kuris šalia mokyklos esančiame vienuolyne gyveno ketverius metus, apkaltintas pirmojo laipsnio žmogžudyste, ginkluotu įsibrovimu ir ginklo panaudojimu darant nusikaltimą.

"Kol kas galiu pasakyti, kad jie abu dirbo Šventojo Kryžiaus akademijoje, kad tai ne atsitiktinis smurto aktas ir kad auka bei nusikaltėlis pažinojo vienas kitą", - sakė vietos policijos vadovas Carlosas Alvarezas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.