aA
Los Andžele pirmadienį du kartus kalėti iki gyvos galvos nuteistas vyras, kuris surengė žudynes žydų centre, nužudė Filipinuose gimusį paštininką, o teisme atsiprašė už savo poelgius ir tvirtino, kad niekam nejaučia neapykantos.
Buford O. Furrow
Baltaodį rasistą Bufordą Furrow, kuris prisipažino 1999 metų rugpjūtį šaudęs Nort Valio žydų bendruomenės centre ir nužudęs paštininką Josephą Ileto, federalinis teismas nuteisė po emocingo bylos svarstymo, aukų šeimų nariams papasakojus, kaip jis sugriovė jų gyvenimus.

B.Furrow minėtame žydų bendruomenės centre Los Andžele nušovė penkis žmones, tarp jų - tris vaikus. Vėliau, kaip pats sakė, tik dėl odos spalvos jis nužudė J.Ileto. Prisipažinęs policijai B.Furrow su kaltintojais susitarė, kad jam nebus skiriama mirties bausmė, tačiau visą likusį gyvenimą jis turės praleisti už grotų.

"Nejaučiu nieko blogo jokios rasės, tikybos, spalvos ar seksualinės orientacijos žmonėms", - sakė B.Furrow teisme. Jis nenurodė, dėl kokios priežasties šaudė žydų centre, bet sakė, kad yra turėjęs psichinės sveikatos sutrikimų ir kad būtų norėjęs neišeiti iš psichiatrinės ligoninės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.