aA
Po susitikimo su Vyriausybės atstovais Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) lyderiai nusprendė atšaukti šiandien planuotą automagistralės Kaunas-Klaipėda blokadą, tačiau pagrasino, kad nepavykus susitarti šią akciją surengs per 12 valandų.
LLS
© "Lietuvos žinios"
LLS pirmininkas Vytautas Šustauskas po vakarykščio susitikimo su Vyriausybės kanclerio pavaduotoju Arūnu itaru teigė, kad kelio blokada atšaukiama dėl Vyriausybės pasiryžimo tęsti derybas dėl automobilių suskystintų dujų akcizo sumažinimo.

Nusileido

"Mes pateikėme savo skaičiavimus, ką duoda akcizo didinimas, jie pateikė savo. Mes nenorime kelti triukšmo, jei galima kalbėtis civilizuotomis priemonėmis", sakė V.Šustauskas.

Automagistralės blokavimo iniciatorius LLS Tauragės skyriaus pirmininkas Saulius Oželis žurnalistams sakė, jog ši Vyriausybė yra pirmoji, kuri pradėjo su jais kalbėtis, todėl Lietuvos laisvės sąjunga "taip pat turi parodyti jai pagarbą".

"Dvi savaites kalbėsime, ir jei akcizas bus sumažintas, blokados nebus", - sakė S.Oželis. Skandalingai pagarsėjusio politiko iš Tauragės teigimu, jei iškiltų būtinybė, automagistralės blokavimą LLS galėtų suorganizuoti per 12 valandų.

LLS jau surinko akcijoje dalyvauti norinčius žmones, turi autobusų, pasirengta deginti laužus, kad protestuotojai naktį nesušaltų.