aA
Nesibaigia konfliktas Lenkijos ir Rusijos pasienio Bezledų perėjoje. Abi šalys kaltina viena kitą, kad, norint išvažiuoti iš Kaliningrado srities į Lenkiją, tenka laukti keliolika ir netgi keliasdešimt valandų.
Lenkijos pareigūnai tikina, jog Rusijos milicija, likus keliems kilometrams iki perėjos, nukreipia visus automobilius su lenkiškais valstybiniais ženklais į specialią aikštę. Čia reikia laukti dešimtis valandų, kol išduodama speciali kortelė, leidžianti pervažiuoti sieną.

Lenkijos URM netgi padarė specialų pareiškimą šiuo klausimu.

Rusijos Federacijos sienos apsaugos viršininko pavaduotojas Kaliningrado srityje Nikolajus Gorbatenka, kaip rašo laikraštis "Rzeczpospolita", kaltinimus atmetė, pabrėždamas, kad dėl visko kalti lenkų pasieniečiai. Pasak jo, jeigu iš Rusijos pasienio perėjoje dirba 19 žmonių, tai Lenkijos - tik 4-5, ir būtent dėl to atsiranda kamščiai.

Lenkijos ombudsmenas profesorius Adamas Zielinskis (Adamas Želinskis) kreipėsi į savo kolegą Rusijoje Olegą Mironovą su prašymu patikrinti "lenkų piliečių diskriminacijos atvejus Bezledų perėjoje".

BNS korespondentui Lenkijos pasienio apsaugos vyriausioje komendantūroje sakė, kad Bezleduose situacija nepasikeitė. Belaukdami leidimų, aikštėje sekmadienį stovėjo apie 100 automobilių su lenkiškais numeriais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.