aA
Seimo Nacionalinio saugumo bei Užsienio reikalų komitetai pirmadienį pritarė Vyriausybės siūlymui į tarptautines taikos operacijas Jugoslavijos Kosovo provincijoje bei Bosnijoje ir Hercegovinoje siųsti Lietuvos karinių oro pajėgų lėktuvą "An-26".
Lėktuvas į tarptautines taikos palaikymo operacijas būtų siunčiamas NATO Vyriausiosios jungtinių pajėgų Europoje vadavietės prašymu.

Karinis transportinis lėktuvas, kaip rašoma Seimo nutarimo projekte, būtų siunčiamas kartu su 5 karių skraidančiuoju personalu ir 2 karių antžeminiu aptarnaujančiu personalu. Balsavimas Seime dėl šio nutarimo projekto numatytas antradienį.

Planuojama, kad 2001 metų balandžio-rugsėjo mėnesiais Lietuvos karinių oro pajėgų lėktuvo dalyvavimas operacijose krašto apsaugos biudžetui papildomai kainuos (palyginti su tų pačių karių tarnyba ir lėktuvo išlaikymu Lietuvoje) 1,7 mln. litų.

Lėktuvas "An-26" yra pajėgus gabenti iki 38 žmonių bei krovinių iki 5,5 t. Anot KAM, šiuo metu taikos operacijoje Kosove tarnybą atlieka 30 Lietuvos karių, o operacijoje Bosnijoje - 2 kariai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.