aA
Rekordinis kalinių skaičius JAV kalėjimuose praėjusį birželį pasiekė beveik 1,932 milijono. Šių metų pabaigoje jis bus didesnis kaip 2 mln., sekmadienį pareiškė JAV teisingumo departamentas.
Departamento Teisingumo statistikos biuro pranešimu, bendras kalinių skaičius valstijų, federaliniuose bei vietų kalėjimuose per vienerius metus iki 2000 metų birželio 30 dienos išaugo 56 660, arba 3 procentais.

Tęsiantis dabartinei politikai ir teisėsaugos praktikai, iki šių metų gruodžio pabaigos kalinių skaičius šalyje turėtų pasiekti 2 mln., sakoma dviejų Teisingumo departamento statistikos specialistų pranešime.

Pasak pranešimo, kalėjimų kalinių įkalinimo karceriuose lygis nuo 1990 metų smarkiai išaugo, nors pastaraisiais metais šis augimas ir sulėtėjo.

Kalinių skaičius valstijų įkalinimo įstaigose per minėtą laikotarpį išaugo tik 1,5 procento. Tai mažiausias metinis jų skaičiaus padidėjimas nuo 1971 metų.

Pranešime nepateikiamos priežastys, kodėl kalėjimuose metai iš metų daugėja kalinių. Tačiau, ekspertų manymu, tai lemia griežtesni įstatymai, numatantys ilgesnes bausmes, taip pat asmenų, įkalintų už nusikaltimus, susijusius su narkotikais, skaičiaus padidėjimas, ir tai, kad padaugėjo į kalėjimus sugrąžintų nuteistųjų, kurie buvo paleisti lygtinai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.