aA
Ispanijos Aukštasis teismas pirmadienį nutarė paleisti Rusijos žiniasklaidos magnatą Vladimirą Gusinskį iš kalėjimo, kol bus sprendžiamas klausimas dėl Rusijos prašymo jį išduoti. Tačiau toks sprendimas laikomas ženklu, jog Rusijos prašymas veikiausiai bus atmestas.
Kaip teigiama teismo pareiškime, jis nurodė paleisti V.Gusinskį iš kalėjimo, tačiau pasiliko gruodį sumokėtą 5,5 milijonų dolerių (22 mln. litų) užstatą.

Teisėjai nusprendė apriboti V.Gusinskio judėjimą, kol jie priims sprendimą, ar grąžinti jį į tėvynę, pranešė teismo šaltinis . V.Gusinskis privalės kasdien susisiekti su Pietų Ispanijos Kadiso miesto, kur jis gyvena, policija.

Teismo šaltiniai pranešė, kad sprendimą priėmusi trijų teisėjų grupė jau atmetė ekstradicijos prašymą, tačiau kol kas to viešai nepaskelbė. Kada teisėjai paskelbs savo sprendimą, kurį bus galima apskųsti, kol kas nežinoma.

V.Gusinskio advokatas Domingo Plazas Ruizas (Domingas Plasas Ruisas) sakė, kad jo klientas iš Valdemoro kalėjimo Madrido priemiestyje greičiausiai išvyks pirmadienį. Jis apsistos savo viloje Kadise.

48 metų Rusijos žiniasklaidos holdingo "Media-Most" vadovas Rusijoje kaltinamas sukčiavimu itin dideliu mastu. V.Gusinskis kaltinimus neigia, tvirtindamas, jog jo persekiojimas yra politiškai motyvuotas.

Pirmą kartą V.Gusinskis buvo suimtas gruodžio 12 dieną, pagal Maskvos išduotą tarptautinį orderį. Nuo gruodžio 22 dienos už didelį užstatą kardomoji priemonė jam buvo pakeista namų areštu. Anksčiau šį mėnesį V.Gusinskis aukščiausios instancijos Ispanijos teismo nurodymu buvo vėl suimtas ir uždarytas į tardymo izoliatorių, kur laukė kovo 15 dieną paskirto svarstymo dėl jo išdavimo Rusijai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.