aA
Pasienyje su Baltarusija šeštadienį Varėnos pasieniečiai sulaikė rekordinį šiemet kontrabandinio cukraus krovinį, pranešė Pasienio policijos departamentas.
Sugar
Pagal išankstinę informaciją tikrinę Šalčininkų rajono gyventojos ūkinį pastatą, pasienio pareigūnai jame aptiko 289 maišus cukraus. Iš viso juose buvo 14,5 tonos cukraus.

Šeštadienį Varėnos pasienio policijos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai gavo informacijos, kad ties Šalčininkų rajono Pašalčio kaimu iš Baltarusijos į Lietuvą yra kraunami maišai.

Artėdamas prie nurodytos vietos, specialiojo būrio ekipažas pastebėjo Baltarusijos pusėje važiuojantį nenustatytos markės automobilį.

Ties Pašalčio kaimu pasieniečiai aptiko pėdsakus, vedančius iš Baltarusijos, į už 20 metrų nuo valstybės sienos esančią sodybą Lietuvos pusėje.

Sodybos ūkiniame pastate pareigūnai aptiko 14,5 tonos kontrabandinio cukraus. Ant cukraus maišų gamintojo etikečių ar prekinių ženklų nebuvo.

Gyvenamojo namo prieangyje pasieniečiai taip pat aptiko kontrabandinio alkoholio - 113 puslitrinių butelių su etiketėmis "Brendi Konsul".

Sodybos šeimininkė teigė, kad alkoholiniai gėrimai ir cukrus priklauso jos dukterims ir yra supirkti anksčiau. Netrukus atvykusi sodybos šeimininkės dukra 38 metų L.P. pareigūnams pateikė 30-ties cukraus maišų įsigijimo dokumentus. Iš kur ūkiniame pastate atsirado likęs cukrus ir alkoholis, ji paaiškinti negalėjo.

Pagal sienos pažeidimo faktą Varėnos PPR pareigūnai iškėlė baudžiamąją bylą. Cukrus ir alkoholiniai gėrimai saugomi Tribonių užkardoje. Vyksta tyrimas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.