aA
Jau dvidešimt trečius metus vykstančiame parade dalyvauja beveik 200 platformų "ant ratų" bei 7 000 žygiuojančių gėjų. Didžiausias naktinis gėjų paradas išaugo iš kovotojų už piliečių teises eitynių.

Parado dalyviai paprastai stebina savo aprėdais arba juokeliais, tačiau keli jų siekia atkreipti dėmesį ir į politines ar socialines problemas.

Kai kurie parado dalyviai apsirengė tarytum tamponai, taip protestuodami prieš vyriausybės sprendimą apmokesdinti moterų higieninius produktus.

Viena platforma buvo padengta įvairiaspalviais "draugystės žiedais", atkartojančiais Olimpinius žiedus ir priminančiais, kad 2000 rugsėjį Sidnėjuje vyks Olimpinės žaidynės.

Kiti buvo apsirengę pačių sukurtais egzotiškais kostiumais. Du dalyviai vilkėjo tik tuščius vandens butelius, kurių jie prisirinko gėjų šokių šventėse.

Šis įvykis, pritraukiantis daugybę turistų, miestui atneša nemažai pinigų. Ekonominio poveikio tyrimas parodė, kad 1998 metais paradas atnešė 60 milijonų JAV dolerių pajamų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.