aA
Praėjus metams po pergalės Rusijos prezidento rinkimuose Vladimiras Putinas, kuris atkūrė stiprią Kremliaus kontrolę ir naudodamasis neplanuotomis įplaukomis už naftą pagerino skurdžiausių žmonių gyvenimą, tebėra labai populiarus.
Vladimir Putin
Tačiau karas Čečėnijoje verčia rūpintis žmogaus teisėmis bei spaudos laisvės ateitimi ir kelti klausimus dėl buvusio KGB žvalgo vadovavimo Rusijai.

V.Putinas buvo išrinktas 2000 metų kovo 26 dieną, kai beveik visi jautėsi pavargę nuo silpno, nepastovaus ir skandalų lydimo jo pirmtako Boriso Jelcino. Per tuos metus V.Putino 70 proc. populiarumas retai kada sumažėdavo, nors praėjusią vasarą jam ir nesisekė susidoroti su nuskendusio povandeninio laivo "Kursk" krize.

Po dešimtmečio, per kurį šalyje produkcijos apimtis sumažėjo daugiau kaip 40 proc., smuko pragyvenimo lygis ir nuolat kilo politinės krizės, V.Putinas atkūrė tai, ko labiau už viską troško milijonai rusų - stabilumą.

"Sustiprinę valstybės pamatus, mes žengėme žingsnį vieningesnės visuomenės link", - sakė V.Putinas neseniai savo valdymo metinių proga duotame interviu.

"Žinoma, mes nebaigėme visko, ko norėjome, bet pagrindinius planuotus dalykus, manau, įvykdėme", - sakė Rusijos prezidentas.

Patyrę padėjėjai padėjo V.Putinui Čečėnijos konfliktą paversti kova už pačią Rusijos savastį, atkurti nacionalinį pasididžiavimą ir išsaugoti jo, kaip veiksmo žmogaus ir gero administratoriaus, reputaciją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.