aA
Seimo valdyba nusprendė siūlyti parlamentarams atsisakyti valdiškų automobilių. Kaip pranešė "Respublika", ketinama taisyti Seimo nario darbo sąlygų įstatymą, iš jo išbraukiant nuostatą, kad parlamentarai turi teisę gauti tarnybinį automobilį.
Car
Šiuo metu parlamentarai turi dvi alternatyvas - gali transporto išlaidoms imti tam skirtą maždaug 900 litų kompensaciją arba naudotis Seimo automobiliu.

Šiuo metu valdiškais automobiliais važinėja maždaug 40 parlamentarų.

Kaip sakė Seimo pirmininko pavaduotojas Artūras Skardžius, tarnybinių automobilių nuspręsta atsisakyti, nes juos išlaikyti per brangu.

Pasak A.Skardžiaus, atsisakyti išmokų transporto išlaidoms dabar jau būtų negalima, nes dalis parlamentarų šiais pinigais moka už išperkamąja nuoma įsigytus automobilius. Praradę įmokas, parlamentarai prarastų ir įsigytus automobilius, ir jau sumokėtus pinigus.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija nustatė, kad dalis parlamentarų nusižengė etikai, įsigiję automobilius su didele, maždaug trečdalį automobilio vertės siekiančia pardavėjų pasiūlyta nuolaida.

Anksčiau buvo skelbiama, kad dalis kelerių metų senumo Seimui priklausančių automobilių bus parduota iš varžytinių, tačiau aukciono organizavimas kol kas stringa.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.