aA
Geriausi “Delfi” ir “Veido” portalo skaitytojų komentarai
Kalba netaisyta

a la kalvis, Kaukolikų kaime daugėja gyventojų, 24.03.2001 15:54

Skuodo rajono Kaukolikų kaime pastebimai padaugėjo gyventojų. To priežąstis - kaukolinškių deprortacija iš įvairių užsienių šalių.

Štai Zenius Kirvis buvo deportotuotas iš Danijos, ir kaip viena priežąsčių jis įvardija nelemta sutapimą, kai keturis kartus jis atsitiktinai buvo aptiktas šalia dar neataušusių nabašnikų danų.

Varkalių Juzukas buvo išsisutas iš Anglijos, nes pasak, šalies higienos tarnybos, kadangi kaukolikų pilietis buvo nesoiprausęs nuo Nepriklausomybės paskelbimo Lietuvoje su juo pasirodymu ūmai Anglijoje išplito kanopų ir snukio liga, Varkalių šeimoje nuo seno vadinamo - suskiu.

Gi buvęs kaimo skerdikas Berenis suskiais išvadino Ispanijos teisėtvarkos pareigūnus, kai šie atėmė AKM automatą, kuri, prieš palikdamas Lietuvą, buvo išmainęs į MTZ traktorių. Jis tvirtina Ispanijoje pasiekęs gerų darbo rezultatų, bet lemiamą akimirką automatas užsikirto ir buvo sučiuptas policijos.

Kur kas geresnės nuotaikos grįžo Slaunų durelė Viktorija. Ji nelegaliai dirbusi viename Monako viešbučių ir buvo išsisuta, kai netikėtai tapo nėčia. Ji tikina, kad tai princo Alberto darbas. Ir pats Monako princas, norėdamas geriau susivokti, kas įvyko, žada atkakti į Kaukolikų kaimą, tik bėda, kad atsiūstoje telegramoje minima, jog į kelionę jis išsiruošė nuosava jachta, tad Kaukolikų kaimo gyventojai susirūpino, kaip iškąsti kanalą nuo Minijos iki Slaunų sodybos prūdo.

Skerdikas Berenis sakosi, kad jau įsigijęs naują UZI automatą, bet atgal į Ispanija dar neskubės. Jis nuoširdžiai tvirtina, kad tokiam apsisprendimui jokios įtakos neturi princo Alberto pasirodymas Kaukolikų kaime, nors nuo ryto iki vakaro jis tupi gandralyzdyje, o automato vamzdis žiūri į Minijos pusę.

Suneramino ir Juzuko Kirvio tvirtinimai, kad kasnakt jis sapnuoja, kaip išsikvepinusį užsienietį užsmaugia savo rankomis, o kišėnėse randa tik kelis litus...

Vis daugiau lietuvių nelegalų deportuojama tėvynėn