aA
Jei firmos "Nokia" svajonės išsipildys, mobilieji telefonai, prijungti prie interneto WAP ("Wireles Application Protocol")protokolu, gali pakeisti populiariuosius žaidimų kompiuterius.
Prieš kelias savaites įkurta dukterinė įmonė "Nokia Mobile Entertainment Service"jau užregistravusi 300 žaidimų mobiliesiems telefonams projektų. Ši bendrovė suvienys žaidimų kūrėjų, telefonų pardavėjų ir interneto svetainių šeimininkų pastangas kuriant ir populiarinant interaktyvias pramogas mobiliojo telefono ar kito įrenginio, prijungto prie interneto WAP protokolu, vartotojams.

Visai įmanoma, kad gana greitai mobiliųjų telefonų vartotojai žais ne gyvatėlę ar atminties žaidimą, o daug pranašesnius žaidimus.

Žaidimus kartu su “Nokia” kuria "Activision", "h2g2", "Oxford Softworks" ir “Net Entertainment”. Taip pat "Nokia" atstovai teigia, jog naudojant naujai sukurtą sistemą populiarusis nuotykių žaidimas "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" ("Tranzuotojo gidas į Galaktiką") taip pat bus paverstas žaidimu, palaikančiu WAP technologiją.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.