aA
Žiniasklaidos koncerno "Media-Most" savininkas Vladimiras Gusinskis mano, kad prezidentas Vladimiras Putinas žinojo apie jo būsimą suėmimą.
Interviu amerikos žurnalui "Newsweek" Rusijos žiniasklaidos magnatas pareiškė, kad jam padėjo išgyventi įkalinimo sunkumus žurnalistų, Rusijos verslininkų, JAV administracijos ir pasaulio žydų bendruomenės parama.

V. Gusinskis neabejoja, kad tie Rusijos oligarchai, kurių verslo aktyvumas nepatinka Kremliui, rizikuoja prarasti savo verslą. Pasak jo, Kremlius ketina įvesti "totalinę kontrolę" šalyje ir nepakęs jokių opozicijos apraiškų.

Jis teigia, remdamasis "patikima informacija", kad Kremliuje dabar "nagrinėjamos galimybės suimti kai kuriuos kitus oligarchus". V. Gusinskis tarp jų paminėjo naftos korporacijos Lukoil" vadovą Vagitą Alekperovą ir kelis naftos kompanijos "Jukos" vadovus.

Tuo tarpu Didžiosios Britanijos laikraštis "Financial Times" praneša, jog žinomas Rusijos finansininkas ir pramonininkas Michailas Chodorkovskis neabejoja, kad prezidentui V. Putinui iš anksto buvo pranešta apie būsimą V. Gusinskio suėmimą.

M. Chodorkovskis, rašo laikraštis, numato tris galimus įvykių raidos Rusijoje variantus. Pirmasis - vyriausybė stiprina savo valdžią. Antrasis - gyventojai meta iššūkį valdžiai, o tai šaliai turės nenuspėjamų padarinių. Trečiasis - valdžia suvokia, kad demokratinė visuomenė neįmanoma be opozicijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.