aA
Šių metų gegužės 5 dienos policijos generalinio komisaro įsakymu 47 metų Kauno ekonominės policijos komisaras Romualdas Stanys kartu su trimis departamento pareigūnais buvo komandiruotas į Europos policijos koledžų asociacijos surengtą seminarą "Finansiniai nusikaltimai ir pinigų plovimas".

Grįžęs po devynių dienų, pasak paties komisaro, labai naudingos komandiruotės, R.Stanys iš karto išėjo atostogų, o po to įteikė prašymą išeiti iš darbo.

Atsisveikinęs su kolegomis ilgametis Kauno ekonominės policijos vadovas jau dirba Vilniaus banko vindikacijos skyriuje.

Paklaustas, ar negalima buvo pasiųsti mokytis kito ekonominės policijos pareigūno, nes R.Stanio ketinimas išeiti iš darbo niekam nebuvo paslaptis, vyriausiojo komisaro pavaduotojas pakartojo žinomą posakį: "Įsakymai neaptarinėjami. Jie yra vykdomi".

R.Stanys, turintis 25 metų darbo stažą policijoje, paklaustas, kodėl išėjo į banką, "Lietuvos rytui" sakė: "Reikia bėgti, kol dar esi kam nors reikalingas. Kai išmes, niekam nebūsi reikalingas".

Ekskomisaras pajuokavo, kad gerai yra tai, kad jis darbą rado ne mafijos struktūrose, o solidžiame banke.

Prieš kelis mėnesius į kito šalies banko vindikacijos tarnybą išėjo ir kitas ilgametis ekonominės policijos darbuotojas, buvęs R.Stanio pavaduotojas.

"Lietuvos rytas"