aA
Šiuos duomenis agentūrai "Interfax" penktadienį patvirtino Rusijos prezidento padėjėjas Sergejus Jastržembskis. Remdamasis oficialia informacija, kurią pateikė Rusijos VRM vadovo pavaduotojas Ivanas Golubevas, jis išsamiau papasakojo apie tragediją.

Pasak S. Jastržembskio, jungtinis 98 omonininkų būrys pateko į pasalą Grozno priemiestyje už 150 metrų nuo vieno kontrolės punktų.

"Čečėnų kovotojai, iš anksto įsirengę pozicijas, iš dviejų pusių šaudė iš kulkosvaidžių ir granatsvaidžių. Be to, šaudė snaiperiai. Iš karto buvo sunaikinti du automobiliai "Ural" - būtent tada omonininkai patyrė daugiausiai nuostolių. Prasidėjo mūšis, kuris truko kelias valandas. Persekioti kovotojus iš karto buvo neįmanoma, nes jie užminavo ne tik savo pozicijas, bet ir atsitraukimo kelius", sakė S. Jastržembskis.

Jis pabrėžė, kad kovotojai "persekiojami dabar".

S. Jastržembskis pareiškė abejojąs, kad kažkas perspėjo kovotojus apie omonininkų planus, ir jie laukė jų.

Pasak jo, tai, kas įvyko, rodo, kad dalis kovotojų slepiasi tarp taikių gyventojų. "Būtina sugriežtinti specialiąsias kovotojų paieškos operacijas, taip pat seniai išlaisvintuose rajonuose", mano S. Jastržembskis.

Komentuodamas Ingušijos prezidento Ruslano Auševo raginimą pradėti derybas su Aslanu Maschadovu, S. Jastržembskis pažymėjo, kad Maschadovo "laukiama atvykstant į generalinę prokuratūrą". Ketvirtadienį tai aiškiai pareiškė laikinasis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Ši informacija turėjo pasiekti Nazranę", pabrėžė jis.

Pamaskvio gubernatorius Borisas Gromovas priėmė sprendimą Maskvoje paskelbti gedulą dėl Čečėnijoje žuvusių OMON darbuotojų. Tai pranešė gubernatoriaus sekretorius spaudai Andrejus Barkovskis.

Jis taip pat pažymėjo, kad Pamaskvio valdžia ketina suteikti materialinę paramą žuvusiųjų šeimoms bei padėti gydyti sužeistuosius.

Žuvusių omonininkų kūnai ir sužeisti milicininkai penktadienį bus atgabenti į Maskvą specialiu reisu iš Mozdoko.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.