aA
Sekmadienį laikraštyje paskelbta nuomonių apklausa parodė, jog pusė apklaustų britų mano, kad Anglijos karaliumi turėtų tapti princas Williamas (Viljamas), o kita pusė - jo tėvas princas Charlesas (Čarlzas).
Laikraščio "Sunday Express" užsakymu atliktos nuomonių apklausos, kurioje dalyvavo 1 004 respondentai, duomenimis, 44 procentai britų nori, kad šalies karaliumi taptų princas Charlesas, ir tiek pat apklaustųjų manymu, valdžią iš karalienės Elizabeth (Elžbietos) vietoj tėvo turėtų perimti princas Williamas.

Williamui, kuriam šį mėnesį sukaks 18, galimybė tapti sosto įpėdiniu gali atsirasti greičiau nei tikimasi, nes 31 procentas britų mano, kad karalienė jau dabar turėtų atsisakyti sosto. Tuo tarpu 64 procentų apklaustųjų nuomone, karalienė Elizabeth turėtų toliau valdyti šalį.

Bet kuriuo atveju monarchija turėtų išlikti, kol princas Williamas taps karaliumi. Beveik 70 procentų respondentų mano, jog Didžiojoje Britanijoje monarchija išliks, o skeptiškai nusiteikę jos atžvilgiu buvo 25 procentų apklaustųjų.

Nepaisant karališkosios šeimos pastangų tapti šiuolaikiškesne, 58 procentai britų mano, kad karališkoji šeima atitrūkusi nuo "tautos pažiūrų ir vilčių".

Birželio 12 dieną laikraštyje "Guardian" paskelbtos apklausos duomenimis, tik 44 procentai respondentų manė, kad Didžioji Britanija nukentės, jei atsisakys monarchijos. Tai yra žemiausias jos įvertinimas naujausiaisiais laikais, gerokai atsilikęs nuo maždaug 70 procentų lygio, stebėto 10 dešimtmečio pradžioje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.