aA
Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje Michelis Touraine (Mišelis Tiurenas) penktadienį įteikė Lietuvos parlamentarui Algirdui Katkui Prancūzijos garbės legiono kavalieriaus ordiną. A. Katkus yra Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas.
M. Touraine savo kalboje pabrėžė A. Katkaus nuopelnus, plėtojant Lietuvos ir Prancūzijos bendradarbiavimą saugumo ir gynybos srityse.

Ambasadorius ypač gerai įvertino A. Katkaus asmeninį indėlį, populiarinant prancūzų kalbą ir kultūrą. Pasak diplomato, A. Katkaus pastangomis Lietuva tapo stebėtoja tarptautinėje frankofonijos organizacijoje.

"Ponas Katkus priklauso Lietuvos politiniam elitui, kalbančiam prancūziškai", pabrėžė M. Touraine.

A. Katkus, kelissyk atsiprašęs už savo tartį, padėkojo už apdovanojimą, įvertinęs jį kaip "didelį avansą". Pasak parlamentaro, nuopelnai dėl karinio ir gynybinio bendradarbiavimo plėtojimo priklauso ne jam, o Lietuvos Vyriausybei.

Apdovanojimą stebėjo A. Katkaus šeimos nariai, artimiausi bendradarbiai Seime ir bendražygiai iš konservatorių partijos.

Ceremonijoje dalyvavo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis, vicepirmininkai Arvydas Vidžiūnas ir Rasa Juknevičienė, socialinių reikalų ir darbo ministrė Irena Degutienė, krašto apsaugos ministras Česlovas Stankevičius ir viceministras Romas Kilikauskas, Prancūzijos diplomatai.

Garbės legiono, kurį įkūrė Napoleonas, ordinai yra aukščiausi Prancūzijos apdovanojimai. Jie yra penkių laipsnių: riterio, kavalieriaus, komandoro, didžiojo kavalieriaus ir didžiojo kryžiaus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.