aA
JAV prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas) apibūdino Estiją kaip klestinčią ir demokratinę valstybę bei pritarė jos siekiui tapti NATO nare.
Kaip pareiškė jis trečiadienį Vašingtone, kai Estijos ambasadorius Jungtinėse Valstijose Svenas Jurgensonas įteikė skiriamuosius raštus, "Estija išsilaikė komunistų ir sovietų okupacijos metais ir dabar yra klestinti, demokratinė valstybė, kuri sugrįžta į jai priklausančią vietą Europoje bei Vakarų valstybių šeimoje", pranešė ketvirtadienį Estijos URM sekretorius spaudai.

Prezidentas pripažino Estijos indėlį kuriant bendrą, klestinčią ir saugią Europą ir pareiškė, kad JAV remia jos nepriklausomybę, savarankiškumą bei saugumą.

"JAV sveikina ir remia Estijos siekį tapti NATO nare", pabrėžė B. Clintonas.

S. Jurgensonas yra Estijos ambasadorius JAV, Kanadoje ir Meksikoje. Jo rezidencija įsikūrusi Vašingtone.

Estija yra tarp 9 narystės NATO siekiančių valstybių, kurios praėjusį mėnesį žadėjo pamiršti tarpusavio konkurenciją ir kartu įtikinėti Aljansą ryžtis didelės plėtros etapui.

Pirmasis NATO plėtros etapas įvyko praėjusiais metais, kai Aljanso narėmis tapo buvusios Varšuvos pakto šalys Lenkija, Vengrija ir Čekija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.