aA
Elektronikos gigantas “Sony” paskelbė apie planus kiekviename gaminamame namų naudojimo įtaise įdiegti “Bluetooth” belaidžio ryšio modulį. Pasak kompanijos atstovų, tokie namų įtaisai tarpusavyje galėtų keistis bet kokios rūšies informacija.
“Walkman” ausinukai, nešiojamieji kompiuteriai “Vaio”, skaitmeniniai fotoaparatai ir net elektroniniai žaislai turės ryšio įrangą. Trečiadienį apie “Sony” planus pranešė asmeninių tinklų viceprezidentas Hiroshi Yoshioka.

“Bluetooth” ryšio modulius turintys įtaisai gali atrasti netoliese esantį panašų įtaisą ir užmegzti su juo 700 Kbps spartos ryšį. Plačiai įdiegus “Bluetooth” technologijas nebereikės kabelių norint prijungti MP3 grotuvą prie nešiojamojo kompiuterio ar spausdintuvą prie stalinio kompiuterio.

“Bluetooth” standartą kuriančiai pramonės kompanijų grupei dabar priklauso apie 2000 kompanijų, tačiau kol kas joms sekasi nekaip.

“Bluetooth” naudojami lustai yra per daug dideli ir per brangūs. Tuo tarpu įtaisai, kuriems planuojama taikyti šią technologiją (kaip mobilieji telefonai ar kišeniniai kompiuteriai) vis mažėja. Kai kurių ekspertų teigimu, platus “Bluetooth” panaudojimas galimas maždaug apie 2002 metus.

Problemų kyla ir dėl “Bluetooth” ryšiui naudojamos dažnių juostos. Pavyzdžiui, Prancūzijoje, Ispanijoje, Japonijoje ir Australijoje galima naudoti tik dalį 2,4 – 2,4835 GHz dažnių juostos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.