aA
Lietuvos diplomatai pareiškė nusistebėjimą dėl nepagrįstų Kremliaus atstovo pareiškimų apie tariamą lietuvių specialistų pagalbą čečėnų kovotojams.
Pasak vieno Lietuvos URM pareigūno, tokie ne pirmą kartą skelbiami jokiais įrodymais neparemti teiginiai "tęsia tendencingos informacijos apie Lietuvos ar kitų Baltijos šalių dalyvavimą Čečėnijos įvykiuose skleidimą".

Diplomatas komentavo Rusijos prezidento padėjėjo Čečėnijos klausimais Sergejaus Jastržembskio pareiškimą, esą "banditų formuotėse Čečėnijoje buvo samdinių iš Lietuvos".

S. Jastržembskis antradienį, be kita ko, tvirtino, esą Rusija turinti "operatyvinių duomenų", jog lietuviai inžinieriai padėjo čečėnų kovotojams suderinti karo techniką ir įsirengti įtvirtinimus.

Pasak Lietuvos diplomato, "tokia atsakingo Kremliaus pareigūno pozicija kelia nusistebėjimą".

S. Jastržembskio pareiškimas Maskvoje paskelbtas tą pačią dieną, kai Vilniuje Lietuvos Seimas priėmė įstatymą, įpareigojantį Vyriausybę siekti, kad Rusija, kaip SSRS teisių paveldėtoja, atlygintų Lietuvai žalą už 50-ties metų sovietinę okupaciją.

Prieš baigiamąjį šio įstatymo projekto svarstymą stiprų nepasitenkinimą praėjusią savaitę pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

Oficialūs Rusijos atstovai ir anksčiau įvairiomis progomis be jokių įrodymų skelbdavo apie tariamą lietuvių dalyvavimą Čečėnijos karinėse kampanijose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.