aA
Vartotojai jau šį mėnesį galės įsigyti kompiuterius, turinčius 1 GHz taktiniu dažniu veikiančius procesorius, praneša įvairūs šaltiniai.
"Hewlett-Packard" šį mėnesį pradės pardavinėti namų kompiuerius, turinčius 1GHz taktiniu dažniu veikiančius "Pentium III" procesorius. Verslo kompiuteriai su šiuo procesoriumi turėtų pasirodyti ne anksčiau birželio. "IBM" pareiškimą apie 1 GHz spartos sistemas turėtų paskelbti kitą savaitę.

Pasirodžius šiems kompiuteriams "Intel" vėl galėtų džiaugtis laikina pergale prieš didžiausią konkurentę bendrovę "AMD". Nuo praėjusio rugpjūčio kompanijos aktyviai varžosi dėl sparčiausio procesoriaus vardo.

Daugelio analitikų teigimu, "AMD" nesunkiai turėtų paspartinti "Athlon" procesorių, taigi, pareiškimai apie sistemas su šiuo procesoriumi, veikiančiu 1 GHz taktiniu dažniu, taip pat neturėtų būti staigmena.

Nors procesorių spartą didėjo greičiau nei tikėtasi, dėl didelės konkurencijos iškilo ir tiekimo problemų. Tiek vartotojai, tiek pardavėjai jau keletą mėnesių skundžiasi negalintys gauti pakankamai sparčiausių "Pentium III" procesorių. "AMD" susidūrė su panašiomis problemomis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.