aA
Praėjusiais metais Lietuvos generalinis konsulatas Varšuvoje išdavė Lietuvos piliečiams, iš kurių buvo pavogti pasai, 91 grįžimo dokumentą.

Laikraščio "Zycie" duomenimis, Varšuvos tramvajuose ir autobusuose pasirodė nauja nusikaltėlių rūšis. Pastarieji apsupa kurį nors keleivį ir, įrėmę peilius, reikalauja atiduoti pinigus.

Labai atidiems Lenkijoje patartina būti vairuotojams. Įvažiuojant į šią šalį, būtina pasitikrinti techninę automobilio būklę, nes reikalavimai Lenkijoje dabar labai griežti.

Kaip BNS korespondentui sakė konsulas Varšuvoje Vytautas Velička, praėjusiais metais Lenkijos kelių policija nubaudė arba atėmė techninius automobilių pasus iš daugiau nei 700 Lietuvos vairuotojų.

Pernai Lietuvos piliečiai Lenkijos keliuose padarė apie 100 avarijų.

Lenkijoje praėjusiais metais buvo pavogta 70 tūkstančių automobilių, tarp jų mašinas prarado ir 20 Lietuvos piliečių. Ypač atsargiems reikia būti brangių automobilių savininkams.

Lenkijoje ypač populiarūs du automobilių grobimo būdai. Vienas jų - vadinamasis "avarijos", kai vagys, nusižiūrėję automobilį, savo automobiliu nesmarkiai jį stukteli, o sustojus išsiaiškinti avarijos žalą - sėda į jį ir nuvažiuoja.

Kitas populiarus grobimo būdas - kai vagys, pravažiuodami pro automobilį, ima gestais rodyti, neva jo ratas prakiuręs, o vairuotojui sustojus ir išlipus - jį nusivaro.

Patys lietuviai taip pat ne visuomet atvyksta į Lenkiją su gerais ketinimais. Dabar Lenkijoje bausmę atlieka 46 Lietuvos piliečiai, pernai deportuoti iš Lenkijos į Lietuvą 28 asmenys.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.