aA
Sekmadienį apie 16 val. Vilnių užgriuvo galinga audra: pilant liūčiai didžiulis vėjas laužė šakas ir griovė medžius, draskė elektros laidus. Antakalnyje medis užvirto ant automobilio.
Siautė medžius verčianti audra

Pasak Situacijų koordinavimo skyriaus (SKS) pareigūnų, ugniagesiams gelbėtojams likviduoti audros padarinių sekmadienį dieną jau teko važiuoti Mažeikiuose (medis nuvirto sankryžoje), Druskininkų ugniagesiai važiavo atlaisvinti kelio Vilnius – Gardinas – ant jo nuvirto medis, Panevėžio rajone dėl nutraukto laidų išsijungė kelios pastotės ir dalis rajono gyventojų liko be elektros (iš viso Panevėžio ugniagesiai iki 18 val. gavo 7 pranešimus dėl audros sukeltų bėdų). Vieną iškvietimą gavo ir Tauragės ugniagesiai.

Vilniuje iki 18 val. Ugniagesiai gavo 6 pranešimus. Dauguma – dėl ant gatvių užvirtusių medžių. Šilo gatvėje medis užvirto ant automobilio „Toyota Corolla“. Naujoje Vilnioje vėjas nuplėšė elektros laidus, nuvertė ne vieną medį. Vilniaus rajone, Paberžėje dėl žaibo užsidegė ūkinis pastatas. Laimei, žmonės niekur nenukentėjo.

Iki 22 val. ugniagesiai 39 kartus važiavo nuo kelių šalinti užvirtusių medžių. Po pirmojo žaibo sukelto gaisro Vilniaus rajone, siautėjanti stichija uždegė dar 5 pastatus Kelmės, Širvintų, Šilalės, Klaipėdos ir Alytaus rajonuose. Pasak ugniagesių, tai buvo ne gyvenamieji pastatai: sandėlys, lauko virtuvė, daržinė ir pan. Žmonės nenukentėjo.

Skaitytojai DELFI pranešė, kad stipri liūtis užtvindė Kauną. Nepatikrintais duomenimis, buvo apsemtas ir prekybos centras „Mega“.

Kauno rajone, Domeikavoje, gyventojų namus apsėmė taip, kad iš rūsyje įrengtų kambarių vandenį teko nešti kibirais.

„Visa tai nutiko Kaune, Domeikavoje, ne tik mūsų name, bet ir kaimynų nuosavuose namuose. Po pusvalandžio liūties nusileidome į rūsį ir radome užtvindytą vandens, tada visi puolėme su kibirais semti. Taip užtvindę buvo tik prieš 15 metų“, – sekmadienio įspūdžius pasakojo DELFI skaitytoja.

Liūties vanduo apsėmė namus
Liūties vanduo apsėmė namus
© E.Gendrėnaitės nuotr.
Siautė medžius verčianti audra
© E.Gendrėnaitės nuotr.
Siautė medžius verčianti audra
© E.Gendrėnaitės nuotr.

Nuvirtę medžiai užtvėrė miško kelius:

Siautė medžius verčianti audra
© DELFI skaitytojo nuotr.
Siautė medžius verčianti audra
© DELFI skaitytojo nuotr.

Audra siautė ir Labanoro girioje. Fotoalbume – DELFI skaitytojo nuotraukos:

Dėkojame DELFI skaitytojams už nuotraukas ir informaciją.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.