aA
San Fransiske šeštadienį vienam miesto traukiniui netoli įlaipinimo aikštelės įsirėžus į kito traukinio galą, buvo sužeisti mažiausiai 48 žmonės, pranešė pareigūnai. Sužeistieji, kurių keturi, regis, sužeisti sunkiai, gydomi ligoninėse.
Traukinys „Velaro E“ (
Traukinys „Velaro E“ (

Avarija įvyko maždaug 14 val. 30 min. vietos laiku, sakė pareigūnai. „Tai tikriausiai vienas didžiausių pastarųjų metų incidentų (San Fransiske), kalbant apie nukentėjusiųjų skaičių“, - sakė miesto ugniagesių departamento viršininko pavaduotojas Patas Gardneris.

Jis nurodė, kad maždaug pusė sužeistųjų patyrė vidutinio sunkumo sužeidimus ir kad nė vienas nukentėjusysis sąmonės nebuvo praradęs.

Pasak liudininkų, vakarų kryptimi važiavęs traukinys į kitą įsirėžė išvažiavęs iš tunelio, jungiančio San Fransisko centrą su jo vakariniais rajonais.

Traukiniai buvo sausakimši. Pirmojo traukinio priekis sulamdytas, o antrajam didelės žalos, regis, nepadaryta. Pirmojo traukinio mašinistas yra tarp sunkiai sužeistų žmonių.

Avarijos priežastys tiriamos. San Fransisko municipalinių geležinkelių atstovas Judsonas True sakė, kad tyrėjai ieškos galimų techninių gedimų ir žmonių klaidų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.