aA
Somalio piratai šeštadienį paskelbė paleidę tris mėnesius laikytą vokiečių laivą ir įgulą, nes gavo 1,8 mln. dol. išpirką.
Somalio piratai pranešė už išpirką paleidę vokiečių laivą
© Scanpix

"Naktį mes paleidome laivą ir įgulą, kai gavome vieno milijono ir aštuonių šimtų tūkstančių dolerių išpirką. Jis laisvas ir išplaukęs", - pranešė agentūrai AFP telefonu vienas piratų, prisistatęs Mohamedu Abdi. Šį faktą patvirtino ir vienas Somalio seniūnų.

Vokietijos užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad piratai paleido vieną Vokietijos prekybos laivą ir nurodė, jog tai "Victoria", plaukiojanti su Antigvos ir Barbudos vėliava.

Piratų pranešime laivo pavadinimas nebuvo minimas, ir iš pradžių manyta,jog buvo paleistas konteinervežis "Hansa Stavanger".

Į Raudonosios jūros uostą Džedą plaukęs 146 metrų ilgio sausakrūvis "Victoria", kurio savininkė yra vokiečių laivybos bendrovė, buvo užgrobtas gegužės 5 dieną su 11 įgulos narių 75 km į pietus nuo Jemeno uosto Al Mukalos. Anot Berlyno žiniasklaidos, įgulą sudarė rumunai.

"Hansa Stavanger" buvo pagrobtas balandžio 4 dieną su 24 asmenų įgula, kurioje buvo penki vokiečiai (vienas jų - kapitonas), trys rusai, du ukrainiečiai.

Kad piratai paleido kitą laivą, ne "Hansa Stavanger", rodo ir biuletenyje "Morskoi biuletenj - Sovfracht" skelbtas pranešimas, kuriame sakoma, kad "Hansa Stavanger" jūreiviai neskambino namiškiams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.