aA
Aštuonmetis Valčo gyventojas Lenkijos Vakarų Pamario vaivadijoje turbūt tapo alkoholio gėrimo rekordininku savo amžiaus grupėje, informuoja Lenkijos naujienų agentūra PAP. Sąmonę praradusį berniuką nuvežus į ligoninę, jo kraujyje nustatyta 1,6 promilės alkoholio. Gydytojai tikina, kad jo būklė stabili.
Lenkijoje aštuonmetis berniukas apsinuodijo alkoholiu
© A.Didžgalvio nuotr.

Policija sulaikė berniuko senelę, kad išsiaiškintų šio įvykio aplinkybes.

Aštuonmetį atskiestu spiritu pavaišino trys vyresni, 13-14 metų, draugai. Vienas iš jų pavogė du butelius skiesto spirito iš savo senelės namų, kuri, kaip įtaria policija, prekiauja neaiškios kilmės alkoholiniais gėrimais. Trečią butelį degtinės vienas paauglys rado savo tėvų namuose. Kol kas nežinoma, kiek alkoholio jie išgėrė.

Drauge su aštuonmečiu į ligoninę buvo atvežti ir kiti "sugėrovai".

59 metų Danutos T. , vieno iš paauglių senelės namuose, policija surado 130 litrų spirito be akcizo ženklų. Alkoholis konfiskuotas, o moteris apklausta. Jai teks atsakyti prieš teismą ne tik už nelegalią prekybą svaigalais, bet ir už nepilnamečių gyvybei nesąmoningai sukeltą pavojų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.