aA
Vilniuje penktadienį, prieš vidurdienį akcinės bendrovės „Vilniaus pergalė“ fabrike, esančiame Stirnų gatvėje, įvyko avarija – prakiuro šaldymo įrenginių cirkuliacinė sistema ir išsiliejo amoniakas. Jis susimaišė su vandeniu ir pateko į gamyklos teritorijoje esantį vandens rezervuarą. Ugniagesiams – gelbėtojams apie įvykį pranešta 11.47 val.
"Vilniaus pergalės" saldainių fabrike išsiliejo amoniakas
© A.Didžgalvio nuotr.

Iškart pasklidęs amoniako kvapas išgąsdino fabriko darbuotojus. Atvykę ugniagesiai nustatė, jog amoniako koncentracija aplinkoje leistiną normą viršija 5 kartus.

„Vilniaus pergalės“ generalinis direktorius Lionginas Šepetys DELFI sakė, jog teko sustabdyti dvi (iš 19) saldainių gamybos linijas. Tikimasi per dieną gedimą pašalinti.

Penktadienio popietę fabriko vadovas dar negalėjo tiksliai pasakyti, kiek amoniako išsiliejo.

Taip pat buvo neaiški ir avarijos priežastis. Tai turės išsiaiškinti gamykloje sudaryta speciali komisija. L.Šepetys neslėpė, jog įmonė dėl sustabdytų linijų patirs nuostolių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.