aA
Penktadienį Austrijos Štirijos žemės šiaurinėje dalyje šios šalies gelbėjimo tarnybos ieškojo dingusio 22 metų vyro iš Lietuvos. Lietuvis buvo vienas išėjęs į kalnus ir iki ketvirtadienio vakaro negrįžęs į stovyklą. Dingusiojo draugai apie įvykį pranešė vietos gelbėjimo tarnyboms. Šios lietuvio ieškojo iki sutemų, paieškas atnaujino penktadienio rytą.
Austrijos kalnuose gelbėtojai ieško dingusio lietuvio
© DELFI (E.Digrytės nuotr.)

Lietuvis su draugais buvo apsistojęs kempinge, iš kurio trečiadienį popiet išsiruošė į kalnus, nieko tikslaus apie savo planus draugams nepasakęs. Vėliau jis dar atsiuntė žinutę telefonu, kurioje pranešė greitai grįšiąs, tačiau nepasirodė.

Gelbėjimo tarnybos apieškojo apylinkes, patikrino galimus maršrutus, buvo panaudotas sraigtasparnis. "Sunku (ieškoti - BNS) nežinant, kur dingusysis ketino eiti", - Austrijos naujienų agentūrai APA sakė Liezeno (Lyceno) miesto policijos atstovas.

Paieškose taip pat dalyvavo savanoriškos priešgaisrinės apsaugos ir vandens gelbėjimo tarnybų darbuotojai. Šalia kempingo teka po liūčių pakilusi Ennso upė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.