aA
Prieš mėnesį nušauto ir tik antradienio vakarą surasto 40 metų Vilniaus verslininko Dariaus Vaisėtos nužudymo byloje – naujos šiurpą keliančios detalės. Penktadienį į teismą atvestas 21 metų pasvalietis Laurynas Druteika prisipažino, kad jo bendrai jį privertė nušauti D. Vaisėtą, todėl prieš nužudymą jis gėręs raminamuosius vaistus. Pasak įtariamojo, „LUX PRO“ administratorės Monikos Elenbergaitės draugas atsisakė žudyti, nes su ja ketino susieti savo gyvenimą.
Vilniaus verslininko žudikas prieš paleisdamas šūvius gėrė raminamuosius vaistus
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Trečiadienį sulaikytas ir penktadienį į Vilniaus miesto antrąjį apylinkės teismą ginkluotų pareigūnų atvestas L. Druteika atrodė pakankamai ramus. Sunkų nusikaltimą atskleidusiems Vilniaus policininkams ir prokurorams jis duoda parodymus ir smulkiai pasakoja D. Vaisėtos nužudymo detales.


L. Druteika prisipažino, kad į D. Vaisėtą paleido keturis šūvius – po pirmojo verslininkas buvo sužeistas, todėl vienas jo bendras esą net ėmė tyčiotis: „Ką, tu net nušauti nesugebi?“. Po to pasvalietis tikina šovęs tris kartus iš eilės. Vėliau vienas bendrų esą dar alsuojantį verslininką užtalžė akmenimis.

Ikiteisminio tyrimo teisėja leido L. Druteiką suimti dviem mėnesiams. Tokiam pačiam laikotarpiui teismas trečiadienį leido suimti 23 metų klaipėdietį Romaną Mironiuką, o ketvirtadienį – 21 metų vilnietį Mantą Adomavičių. Jo 22 metų draugė ir „LUX PRO“ administratorė bei projektų vadovė M. Elenbergaitė suimta mėnesiui.

DELFI šaltinių teigimu, L. Druteika visiškai pripažįsta savo kaltę. Jis tyrėjams jau atskleidė, kad M. Adomavičius ir R. Mironiukas jį privertė nušauti D. Vaisėtą – esą jis prieš keletą mėnesių patyrė galvos traumą, nuolat vartoja raminamuosius vaistus, todėl nebus nuteistas.

Be to, verslininką apiplėšti ir nužudyti planavę jaunuoliai pasvaliečiui aiškino, kad pažįsta Kalvarijų gatvėje gyvenantį gerą advokatą, kuris tikrai ištrauks iš kalėjimo.

L. Druteika tikina nenorėjęs žudyti, tačiau esą M. Adomavičius jam aiškinęs, jog šauti negalės, nes savo gyvenimą susieti ketina su „LUX PRO“ administratore. R. Mironiukas taip pat buvo nurodęs mažai įtikinamą priežastį, dėl ko negalės žudyti D. Vaisėtos. „Belieka tau“, - vaikinui aiškindavo bendrai.

Pasvalietis tikina, kad nenorėjęs paklusti draugų reikalavimams, tačiau esą buvęs priverstas. Prieš išvažiuojant į mišką, kuriame turėjo būti užpultas ir nužudytas D. Vaisėta, L. Druteika tikino išgėręs vieną tabletę raminamųjų. Vaistus vaikinas gėrė ir grįžęs iš miško.

DELFI jau skelbė, kad „LUX PRO“ administratorė buvo užmezgusi romaną su verslininku, nors tuo metu gyveno su M. Adomavičiumi. Jis pareigūnams prisipažino, jog praėjus savaitei  po žmogžudystės jo bendras iškasė trąšomis apipilto ir nuogo palaidoto D. Vaisėtos kapą, kuriame ieškojo pusės milijono litų vertos auksinės grandinėlės ir 200 tūkst. Lt kainuojančio žiedo su briliantais.

Be to, paaiškėjo, kad dar balandžio pabaigoje D. Vaisėtos žudikai buvo įsibrovę į verslininko namus ir iš jo pavogę juvelyrinių dirbinių už beveik 115 tūkst. litų. Visą informaciją apie D. Vaisėtos turtus nusikaltėliai sužinojo iš su juo artimai bendravusios M. Elenbergaitės.

D. Vaisėta dingo birželio 10-ąją. Iš pradžių buvo manoma, kad jis kažkur išvyko, tačiau ilgą laiką nepavykus su juo susisiekti mobiliuoju telefonu artimieji kreipėsi pagalbos į policiją. Ji paskelbė dingusiojo paiešką.

Antradienį sulaikius  įtariamuosius, DELFI žiniomis, pareigūnams buvo patvirtinta, kad verslininkas birželio 10-ąją apie 23 val. buvo nušautas Vilniaus rajone, šalia Nemenčinės esančiame miške. Jo kūnas buvo rastas antradienį vakare vienoje apleistoje fermoje, duobėje po krūva plytų.

Kriminalistai pripažįsta, kad jeigu kapavietės nebūtų parodęs jį nušovęs asmuo, greičiausiai D. Vaisėtos kūno niekas taip ir nebūtų radęs.

DELFI žiniomis, vietą, kur slepiamas lavonas, nurodė vienas įtariamųjų M. Adomavičius.


www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.