aA
Klaipėdos policijos ir prokuratūros atstovai baigė ikiteisminį tyrimą dėl dėl pelnymosi iš kitų asmenų prostitucijos bei sąvadavimo. Įtarimai pareikšti 39-erių Klaipėdos miesto gyventojui A. B.
Prostitutės
Prostitutės

Kovo mėn. Klaipėdoje, Danės gatvėje esančiame išnuomotame bute, pareigūnai sulaikė tris 1971, 1980 bei 1983 metais gimusias prostitucija besiverčiančias merginas.

Taip pat bute sulaikyti ir trys 1962, 1971 bei 1976 metais gimę prostitucijos paslaugomis ketinę pasinaudoti Klaipėdos miesto gyventojai.

Anot Klaipėdos policijos, įtariama, kad merginų prostitucijai vadovavo A. B.

Ikiteisminio tyrimo metu gauta duomenų, kad A. B., dirbdamas vienoje uostamiesčio taksi bendrovėje, pagal išankstinį susitarimą su prostitucija besiverčiančiomis merginomis, ieškodavo klientų ir tarpininkaudavo dėl seksualinių paslaugų suteikimo.

Įtariamajam paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas nuolat registruotis policijos įstaigoje bei dokumentų paėmimas.

A. B. teistas 3 kartus (už dokumento suklastojimą ar suklastoto dokumento panaudojimą; sukčiavimą; turto pasisavinimą arba iššvaistymą; pelnymąsi iš kitų asmenų prostitucijos bei sąvadavimą). Paskutinis teistumas – Klaipėdos miesto apylinkės teismo 2006-03-28 nuosprendžiu už pelnymąsi iš kitų asmenų prostitucijos bei sąvadavimą A. B. paskirta 6 MGL dydžio bauda.

A.B. gresia bauda, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.