aA
Rusijos Užsienio reikalų ministerija nusiuntė į Dūmą rekomendacijas dėl įstatymų, skirtų kovai su istorijos iškraipymu, praneša ru.DELFI.lt. Iki kitos Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) asamblėjos deputatai turi parengti rezoliuciją apie „lemiamą Tarybų Sąjungos vaidmenį Antrojo pasaulinio karo pergalėje“. Šis dokumentas bus atsakymas į europiečių stalinizmo pasmerkimo rezoliuciją, informuoja gazeta.ru.
Į stalinizmo pasmerkimą Vilniuje Rusija atsakys rezoliucija
© AFP/Scanpix

Po skandalingos ESBO parlamentinės asamblėjos rezoliucijos, kurioje sulyginami stalinizmo ir nacizmo nusikaltimai, Rusijos URM paruošė deputatams rekomendacijas, kaip ateityje reaguoti į asamblėją, papasakojo Dūmos Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Konstantinas Kosačiovas. Dokumentas nusiųstas į Tarptautinių reikalų komitetą, visi deputatai turi galimybę jį perskaityti komitete.

Liepos 3 d. ESBO parlamentinė asamblėja baigiamajame suvažiavime Vilniuje pritarė rezoliucijai „Padalintosios Europos suvienijimas“, kurioje pasmerkti abu totalitariniai režimai – nacizmas ir stalinizmas, o rugpjūčio 23 d. (kai buvo pasirašytas Molotovo ir Ribentropo paktas) pasiūlė paskelbti Stalinizmo ir nacizmo aukų atminimo diena.

Rusijos delegacija protestavo prieš rezoliucijos priėmimą, jos vadovas Aleksandras Kozlovskis pareiškė, kad tai asmeninis įžeidimas. Protestuodamas prieš rezoliuciją A. Kozlovskis pareiškė atsiimąs kandidatūrą iš ESBO parlamentinės asamblėjos vadovo rinkimų.

A. Kozlovskis tvirtina, jog tokia rezoliucija prilygsta bandymams perrašyti istoriją. „Buvau įžeistas aš asmeniškai, mano žmonės, tie žmonės, kurie žino, kas yra Antrasis pasaulinis karas“, – pareiškė A. Kozlovskis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.