aA
Interneto svetainės „hrono.info" įkūrėjas Viačeslavas Rumiancevas mano, kad jo sukurta rusiškų istorijos temų svetainė buvo uždaryta ne dėl paskelbtų ištraukų iš Adolfo Hitlerio knygos „Mein Kampf", bet už tai, kad buvo kritikuojama Peterburgo gubernatorė Valentina Matvijenko, antradienį rašo britų laikraštis „Guardian".
Rusijos istorijos tinklalapis uždarytas ne dėl „Mein Kampf" publikavimo?
© AFP/Scanpix

Pasak V.Rumiancevo, uždraustos A.Hitlerio knygos ištraukos paskelbtos "hrono.info" negalėjo tapti priežastimi uždaryti šį tinklalapį, nes knyga yra plačiai skelbiama internete ir knygos ištraukos buvo paprasčiausiai pateiktos jo tinklalapyje.

Tinklalapio savininkas pastebėjo, kad birželio 16 dieną jo svetainėje buvo paskelbtas straipsnis, kuriame V.Matvijenko kritikuojama dėl sprendimo sumažinti paramą Antrojo pasaulinio karo metų Leningrado gynėjams, o birželio 19 dieną svetainė jau buvo uždaryta.

Kai kurie britų mokslininkai apgailestavo dėl šios svetainės „hrono.info" uždarymo, pastebi „Guardian".

Anksčiau buvo pranešta, kad Peterburgo vidaus reikalų valdyba liepė interneto tiekėjui užblokuoti kitą svetainę, kurioje buvo paskelbtas ir A.Hitlerio knygos „Mein Kampf" tekstas.

"Interneto tinklalapyje „Chronos" (http://www.hrono.ru) buvo aptikta ekstremistinio pobūdžio literatūra. Interneto paslaugų teikėjui, kurio bazėje veikė minima svetainė, buvo išsiųstas laiškas su nuoroda, kad to daryti negalima", - agentūrai liepos 9 dieną aiškino miesto vidaus reikalų valdybos atstovas.

Pasak jo, priimtas sprendimas nutraukti tinklalapio darbą. "Šiuo metu knyga „Mein Kampf" svetainėje nepasiekiama", - pabrėžė jis.

Tinklalapyje paspaudus nuorodą „Mein Kampf", atsiveria užrašas „Medžiaga laikinai pašalinta, kol bus išsiaiškintas jos pobūdis".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.