aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė jau persikėlė į rezidenciją Turniškėse. Pasak prezidentės atstovo spaudai Lino Balsio, būtiniausi remonto darbai rezidencijoje baigti - "bent jau taip, kad normaliai galima gyventi". "Sekmadienį po koncerto prezidentė jau važiavo į Turniškes", - BNS sakė L.Balsys.
D.Grybauskaitė po darbų jau grįžta į Turniškes
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Kaip skelbta anksčiau, rezidencijos atnaujinimui pagal D.Grybauskaitės poreikius išleista 27 tūkst. litų.

Beveik šešerius metus tuščia stovėjusi rezidencija paskutinį kartą buvo skirta tuometiniam prezidentui Rolandui Paksui. Į prezidentinę rezidenciją antrai kadencijai perrinktas dabar jau kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus neįsikėlė, nes liko gyventi kitame name Turniškėse, kuris jam buvo skirtas baigus pirmą kadenciją.

Kaip anksčiau skelbta žiniasklaidoje, ruošiant namą D.Grybauskaitei, buvo būtina atlikti ne tik kai kuriuos apdailos, bet ir baigti dar R.Pakso laikais pradėtus remonto darbus. Statybininkai sutvirtino rezidencijos terasą, buvo nutinkuotos ir nudažytos suskilusios bei apsilupusios išorės ir vidaus sienos, atnaujinta vandentiekio sistema bei atlikti kiti remonto darbai.

Namo interjeras ir baldai liko nepakeisti. Papildomai esą pirkta tik tai, ką buvo būtina keisti ir ko trūko namų buičiai: ant langų nebuvo užuolaidų ir žaliuzių, skalbyklės, džiovyklos ir kai kurių kitų buities daiktų. Buvo pakeista mikrobangų krosnelė, nes naudotis senąja buvo nesaugu. Visi namų apyvokos reikmenys atsiėjo 22 tūkst. litų.

Valgomajame nebuvo stalo, jis pagamintas specialiu užsakymu. Dar buvo užsakyta ir 10 kėdžių už 6 tūkst., o lauko baldų - už 2 tūkst. litų.
Keletas rezidencijoje buvusių senų baldų esą bus parduoti aukcione.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.